برگزاری کارگاه
کارگاه خلق مدل کسب و کار برگزار شد.
کارگاه خلق مدل کسب و کار با همکاری معاونت توسعه، مدیریت و برنامه ریزی منابع در روز سه شنبه 12 تیرماه 1397 برگزار شد.
کارگاه خلق مدل کسب و کار در روز سه شنبه 11 تیر 97 از ساعت14 الی 18 با همکاری مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت و معاونت توسعه، مدیریت و برنامه ریزی منابع در ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای برنامه، ریاست مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان، به تشریح ویژگی های دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین پرداخت. دکتر درگاهی، هدف دانشگاه نسل سوم را تجاری سازی دانش و فعالیت های زیربنایی علمی برشمرد و به تفاوت بین دانشگاه نسل سوم و دانشگاه کارآفرین اشاره نمود. دانشگاه کارآفرین دانشگاهی است که از فرایندهای نوآور و خلاق حمایت می کند و در آن ایجاد فرهنگ کارآفرینی بالاتر از مدارک تحصیلی است. رویکرد دانشگاه کارآفرین اصلاحات آموزشی و نوسازی برنامه ها در کل نظام آموزشی و تعریف و تبیین یادگیری کارآفرینانه می باشد. در ادامه برنامه، مدیر دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کارگاه، به بحث در خصوص رابطه صنعت با دانشگاه پرداخت. دکتر منظم با معرفی بیمارستان به عنوان یک صنعت، افزود: واحد درمانی به عنوان یک صنعت و محیط کسب وکار باید در توسعه خدمات خود، کاهش هزینه ها، افزایش کیفیت و نوآوری در خدمت از دانشگاه و محققین دانشگاهی استفاده کند. اما آنچه تاکنون به نظر می آید این است که به دانشگاه صرفا به عنوان منبع تامین کننده نیاز خدمات درمانی نگاه شده و این امر آسیب های فراوانی را به همراه دارد.
وی با برشمردن 6 مرکز رشد فعال در دانشگاه، اعلام کرد که اولین زیرساخت در حوزه کسب وکار، مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان هستند. بنابر گفته وی، در دانشگاه تهران، 42 شرکت دانش بنیان، 24 شرکت غیر مستقر در مراکز رشد و 18 شرکت مستقر در مراکز رشد مشغول به کار هستند. دکتر منظم به دانشکده ها و بیمارستان پیشنهاد کرد که با رعایت ضوابط و قراردادهای معین با اختصاص فضا واحدی از یک مرکز رشد را راه اندازی نموده و با استفاده از ظرفیت قانونی مرکز رشد نسبت به استقرار هسته های فناوری یا شرکت های دانش بنیان اقدام نمایند.
در ادامه کارگاه با حضور معاون توسعه، مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، پرسش هایی درخصوص مدل های کسب وکار و شرایط ایجاد آنها در دانشگاه از سوی شرکت کنندگان مطرح شد که دکتر بیگلر، دکتر منظم و دکتر درگاهی به ایراد سخنانی در پاسخ به سوال کنندگان پرداختند.
در بخش دوم کارگاه، دکتر اسماعیل زاده، در خصوص مدل های کسب وکار و مراحل مختلف آن به صحبت پرداخت، در ادامه یک برگه سوالات پیش آزمون بین شرکت کنندگان توزیع شد و از افراد حاضر خواسته شد که در یک صفحه درباره خودشان و سوابق و توانمندی هایشان چندخط مطلب بنویسند. بعد از این مرحله دکتر اسماعیل زاده به تشریح قسمت های مختلف یک مدل کسب وکار پرداخته و از حضار درخواست نمود که همگام با وی یک ایده خلق نموده و آن را تقویت کنند. سه مرحله کارگروهی نیز در ادامه اجرا شد که با گروه بندی شرکت کنندگان و ارائه نتایج هر گروه همراه بود. در انتها نیز برای سنجش میزان اثربخشی کارگاه، یک تست پس آزمون از شرکت کنندگان گرفته شد که نتایج آن در بهبود کارگاه های بعدی موثر خواهد بود.
ارسال به دوستان