برگزاری کارگاه
کارگاه کارایی و مدیریت هزینه در بیمارستان برگزار شد.
کارگاه کارایی و مدیریت هزینه در بیمارستان با مشارکت مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان نظام سلامت و معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.
این کارگاه روز دوشنبه 7 خرداد 97 و با همکاری مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان سلامت کشور و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
معاون درمان دانشگاه از اهداف اصلی نظام سلامت در جهان به حفظ وضعیت سلامتی، تامین رضایت شهروندان و حفاظت مالی از کسانی که نیاز به خدمات سلامت دارند، اشاره کرد و گفت: برای نیل به این اهداف در کشورهای پیشرفته، سه هدف واسطه ای با عنوان کارایی، دسترسی و کیفیت تعریف شده است.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع کارایی در خصوص کارایی تخصیصی و فنی توضیحاتی داد و گفت: دولت ها برای رسیدن به این اهداف واسطه ای از ابزارهای کنترلی مثل تامین منابع مالی، نظام پرداخت، سازماندهی خدمات، وضع مقررات و نظارت بر حسن اجرای آن ها و رفتار، استفاده می کنند.
دکتر رضایی با اشاره به وضعیت سلامت در کشور افزود: در شکل کلی وضعیت سلامت کشور ما بعد از طرح تحول نظام سلامت، 50 درصد هزینه های سلامت از سوی دولت و 50 درصد دیگر از جیب مردم یا از بیمه های تکمیلی پرداخت می شود. باید بدانیم، مشکلات تامین مالی نظام سلامت مختص کشور ما نیست و در کشورهای توسعه یافته نیز مسئله پوشش همگانی سلامت با مشکلاتی مواجه است.
معاون درمان مهم ترین اهرم برای رسیدن به اهداف یاد شده را بحث ساماندهی خواند و گفت: باید با توجه به نظام ساماندهی که در نظام سلامت داریم دروندادهای خود را تعریف کنیم. متاسفانه از مشکلات اصلی ما نداشتن سطح بندی خدمات و نظام ارجاع است.
به نظر من از یک نگاه علمی و به دور از هر ایدئولوژی خاصی نیاز است در بحث سیاست گذاری سلامت به سمت ارائه خدماتی برویم که بیشتر مردم را با ارزان ترین قیمت پوشش دهد و این یعنی کارایی بیشتر و به اعتقاد من عدالت محور است. در این مسیر، استراتژی دانشگاه استفاده از مشارکت و همکاری گروه های تخصصی و بخش های بیمارستانی در مدیریت هزینه است.
دکتر درگاهی رییس مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت نیز در این نشست با تایید سخنان دکتر رضایی گفت: در موضوع کارایی ما نیاز به یک فرهنگ داریم تا بتوانیم به موفقیت کارایی اعتماد کنیم.
وی با پرداختن به شکاف میان تئوری و عمل در شاخه های مختلف علوم افزود: مباحثی چون اندیشه ورزی در خصوص معضلات سلامت، سطح بندی خدمات و انگیزش بسیار مهم هستند. ما هر زمان به کارایی فکر می کنیم به سراغ مدیران می رویم حال آنکه اگر می خواهیم کارایی در کنار اثربخشی اتفاق بیافتد باید آن را در تمام سطوح و لایه های نظام سلامت آموزش دهیم و این نیاز به برگزاری کارگاه های مستمر دارد.
در ادامه دکتر مصدق راد مدرس کارگاه به بحث در خصوص موضوع کارایی پرداخت و گفت: ما در سازمان ها کمتر فکر می کنیم، سازمان مثل انسان دارای جسم (ساختار سازمانی) و روح(فرهنگ سازمانی) است. هر مشکلی در جایی وجود هست یک راه حلی برایش وجود دارد که باید آن را بیابیم. برای رفع مشکلات باید خلاقیت و نوآوری داشته باشیم.
اثربخشی یک بیمارستان در سلامتی مردم است ولی این کافی نیست باید بتوانیم در عین اثربخشی کارامد هم باشیم. کارایی نسبت ستاده به داده است. ما اگر کارآمد نباشیم منابع مالی تمام می شود و دیگر اثربخش نیستیم. هر ریالی که در بهداشت و درمان کشور هزینه می شود باید حواسمان باشد که درست هزینه شود این مسئولیت اجتماعی ماست.
توضیح آن که: در ادامه کارگاه، مبانی در خصوص راهکارهای افزایش کارایی و بهره وری در بیمارستان مطرح و شرکت کنندگان در این راستا به بحث و تبادل نظر پرداختند.
ارسال به دوستان